Verkkouutiset

Kokoomuksen Lauslahti: Krista Kiurun syytökset kohtuuttomia – erikoista hurskastelua

Sanna Lauslahden mielestä Krista Kiurun syytökset ovat vääriä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja, sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Sanna Lauslahti pitää Krista Kiurun syytöksiä sivistyksen tuhoamisesta täysin väärinä ja kohtuuttomina.

Entinen opetusministeri Kiuru (sd.) sanoi lauantaina tiedotteessaan kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen tuhonneen lyhyessä ajassa ”sen työn, mitä suomalaisen koulutuksen ja sivistyksen eteen on menestyksellä tehty viime vuosikymmenten aikana”.

– Entinen opetusministeri Kiuru vääristelee tarkoituksellisesti lausuntojaan suomalaisesta sivistyksestä. Opetus- ja kulttuuriministeriössä tehdään tällä hetkellä valtavia uudistuksia suomalaisen osaamistason turvaamiseksi. Väite siitä, että hallitus tuhoaisi vuosikausien työn, on täysin väärä, toteaa Sanna Lauslahti tiedotteessaan.

Lauslahden mukaan tällä hallituskaudella säästöjä toteutetaan hallitusti, pääasiassa rakenteita ja toimintatapoja uudistamalla. Säästöjä voi hänen nähdäkseen tehdä myös osallistamalla kenttää, järjestämällä toimintaa järkevämmin ja keventämällä hallintoa.

– Sdp:n hurskastelu koulutusleikkauksilla ja sivistyksen alasajolla on erikoista. SDP:n omiin toimintatapoihin kuuluivat perusrahoituksen leikkausten paikkaaminen erillisrahoituksilla. Varsinkin tästä toimintatavasta on tullut paljon negatiivista palautetta kuntakentältä, hän toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)