Kokoomuksen Lauslahti: Krista Kiurun syytökset kohtuuttomia – erikoista hurskastelua

Sanna Lauslahden mielestä Krista Kiurun syytökset ovat vääriä.

  • LKS 20151110 Kokoomuksen Sanna Lauslahti  eduskunnan täysistunnossa Helsingissä tiistaina 10. marraskuuta 2015. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Sanna Lauslahti.

    ()

Kokoomuksen kansanedustaja, sivistysvaliokunnan varapuheenjohtaja Sanna Lauslahti pitää Krista Kiurun syytöksiä sivistyksen tuhoamisesta täysin väärinä ja kohtuuttomina.

Entinen opetusministeri Kiuru (sd.) sanoi lauantaina tiedotteessaan kokoomuksen puheenjohtajan Alexander Stubbin ja opetusministeri Sanni Grahn-Laasosen tuhonneen lyhyessä ajassa "sen työn, mitä suomalaisen koulutuksen ja sivistyksen eteen on menestyksellä tehty viime vuosikymmenten aikana".

– Entinen opetusministeri Kiuru vääristelee tarkoituksellisesti lausuntojaan suomalaisesta sivistyksestä. Opetus- ja kulttuuriministeriössä tehdään tällä hetkellä valtavia uudistuksia suomalaisen osaamistason turvaamiseksi. Väite siitä, että hallitus tuhoaisi vuosikausien työn, on täysin väärä, toteaa Sanna Lauslahti tiedotteessaan.

Lauslahden mukaan tällä hallituskaudella säästöjä toteutetaan hallitusti, pääasiassa rakenteita ja toimintatapoja uudistamalla. Säästöjä voi hänen nähdäkseen tehdä myös osallistamalla kenttää, järjestämällä toimintaa järkevämmin ja keventämällä hallintoa.

– Sdp:n hurskastelu koulutusleikkauksilla ja sivistyksen alasajolla on erikoista. SDP:n omiin toimintatapoihin kuuluivat perusrahoituksen leikkausten paikkaaminen erillisrahoituksilla. Varsinkin tästä toimintatavasta on tullut paljon negatiivista palautetta kuntakentältä, hän toteaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.