Verkkouutiset

SDP:n Lauri Ihalaisen mielestä talousvaliokunnan olisi tuettava pikavippialoitetta

Kansanedustaja Lauri Ihalaisen (sd.) mielestä eduskunnan talousvaliokunnan olisi tuettava pikaluottoja koskevaa lakialoitetta korkokattosäädösten muuttamisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eduskunnan lähetekeskustelussa oli torstaina puoluerajat ylittävä lakialoite kuluttajasuojalain uudistamiseksi koskien pikaluottojen korkokattosäädösten muuttamista siten, että 2000 euron luottoraja laskettaisiin kuluttajan todellisuudessa nostaman luottosumman perusteella.

Sosialidemokraattien talousvaliokuntaryhmävastaavan Lauri Ihalaisen mukaan esityksellä tilkittäisiin lainsäädännön kiertäminen luottolimiittisopimuksella. Lakialoitteen ovat allekirjoittaneet reilusti yli sata kansanedustajaa.

– Viime vaalikaudella tehtiin hyvää työtä pikavippilainsäädännön tiukentamiseksi. Tuolloin saatiin aikaiseksi korkokatto alle 2000 euron pienlainoille, mutta sitä on onnistuttu kiertämään myöntämällä luottolimiittejä, jolloin kuluttajat voivat nostaa todellisuudessa vippiä yli 2000 euroa. Tuolloin myös korot ovat voineet olla suurempia, toteaa Ihalainen.

Monista elämäntilanteista johtuen maksuhäiriömerkintöjen ja talousvaikeuksissa olevien ihmisten määrä kasvaa huolestuttavasti. Kesäkuun lopussa 2016 maksuhäiriömerkintä oli 372 800 henkilöllä, eli 8,4 prosenttia asukasväestöstä.

– Asian käsittely on siirtynyt eduskunnan talousvaliokunnan arvioitavaksi. Pidän esitystä niin tärkeänä ja hyvin perusteltuna, että talousvaliokunnan tulisi osaltaan tukea tehtyä lakialoitetta, sanoo Ihalainen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)