Verkkouutiset

”Varhaiskasvatuslain puuttuminen budjettiriihestä oli pettymys”

Lastentarhanopettajaliitto vaatii, että varhaiskasvatuslain valmistelua on jatkettava välittömästi Stubbin hallitusohjelman mukaisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hallituksen esityksessä ensi vuoden talousarvioksi ei mainita uuden varhaiskasvatuslain toteuttamista, mikä on aiheuttanut pettymyksen Lastentarhanopettajaliitolle.

Lastentarhanopettajaliitto ja Opetusalan ammattijärjestö esittävät varhaiskasvatuslain valmistelua kaksivaiheisena: ensimmäisessä vaiheessa toteutetaan kustannusneutraalit toimenpiteet varhaiskasvatuksen pedagogiikan turvaamiseksi ja vahvistamiseksi.

Nämä toimenpiteet sisältävät varhaiskasvatuksen määrittelyn, opettajien ammattinimikkeiden ja tehtäväkuvien selkiyttämisen sekä varhaiskasvatussuunnitelman laatimisen Opetushallituksen toimesta varhaiskasvatuksen järjestäjiä velvoittavana asiakirjana.

Toisessa vaiheessa toteutetaan varhaiskasvatuslain kokonaisuudistus. Tämä voidaan toteuttaa vaiheittain ja siirtymäsäädöksin, kuten perusopetusuudistuskin aikoinaan toteutettiin.

Tärkeää on liitojen mielestä selkeä aikatauluttaminen kustannuksia tuovien uudistusten osalta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)