Verkkouutiset

Mihin katosi laki oikeudesta tavata lapsiaan? Kansanedustajat tivaavat vastausta

Pauli Kiuru ja Juho Eerola vaativat, että seuraava hallitus korjaa lain lasten tapaamisoikeudesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustajat Pauli Kiuru (kok.) ja Juho Eerola (ps.) kysyvät hallitukselta, mihin on jäänyt laki lasten tapaamisoikeudesta.

– Asia ei saa unohtua, he toteavat kirjallisessa kysymyksessään.

Kiuru ja Eerola tekivät vuonna 2012 kaksi lakialoitetta, joiden tavoitteena oli parantaa eronneiden vanhempien oikeutta tavata lapsiaan. Nykylaissa on edustajien mukaan puutteita, joiden vuoksi osa vanhemmista ei pääse tapamaan lapsiaan, jos ero on ollut erityisen riitainen.

Kiurun aloitteen allekirjoitti peräti 141 kansanedustajaa. Lakivaliokunta käsitteli sen, samoin Eerolan tekemän aloitteen, ja päätti lähettää sekä oikeusministeriölle että sosiaali- ja terveysministeriölle asiaa koskevan kirjeen. Kirjeessä edellytettiin, että ministeriöt ”yhdessä kokonaisvaltaisesti arvioivat lapsen tapaamisoikeutta koskevaa lainsäädäntöä”.

Kiuru ja Eerola vaativat, että viimeistään seuraava hallitus valmistelee lakimuutoksen. He muistuttavat, että 30 000 suomalaislasta kokee vuosittain avioeron, ja tapaamisriitoja tulee käräjäoikeuteen noin 2 000 joka vuosi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)