Verkkouutiset

Vasemmistoliitto valitteli isäntämaatukisopimuksen huonoa ajoitusta

Mikään Ukrainan hallituksen teko ei oikeuta aseelliseen toimintaan sitä vastaan, sanoo vasemmistoliiton eduskuntaryhmän puheenjohtaja Annika Lapintie.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Venäjän suorittama laiton Krimin valtaus, sotilasapu separatisteille – ja suora sotilaallinen puuttuminen – ovat täysin tuomittavia, eikä niitä mitenkään voi hyväksyä, Annika Lapintie sanoi vasemmistoliiton ryhmäpuheenvuorossa pääministerin ilmoituksesta Ukrainan tilanteesta tiistaina eduskunnassa.

Lapintie totesi, että Euroopan unioni ja Nato eivät ole lähettäneet sotajoukkoja Ukrainan tueksi.

– Niiden sijaan Venäjää on yritetty painostaa neuvottelupöytään talouspakotteiden avulla. Tämä ei historian valossa ehkä ole paras keino, mutta joskus pöydällä on vain huonoja vaihtoehtoja. On kuitenkin parempi käydä mittelöt talouden keinoin – antaa eurojen ja ruplien puhua – kuin antaa aseiden puhua.

Lapintien mielestä on tärkeää, että Suomella on myös omia keskusteluyhteyksiä Venäjälle. Hän pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistön aloitteellisuutta Ukrainan kriisissä tervetulleena.

Lapintie katsoo, että mihinkään paniikkiliikkeisiin ei pidä ryhtyä.

– Suomen Nato-jäsenyys ei tuo rauhaa Ukrainassa yhtään lähemmäksi, eikä paranna yhdenkään ukrainalaisen asemaa. Myös Suomen liittyminen Naton ns. isäntämaatukisopimukseen on vähintäänkin huonosti ajoitettu. Sotilaallisesti liittoutumattoman Suomen ei tule lähettää maailmalle väärää viestiä, hän valitteli.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)