Verkkouutiset

Lapin maakuntajohtaja: Globaalissa arktisessa politiikassa EU on edelleen sivuraiteilla

Lapin maakuntajohtaja Mika Riipi arvostelee Euroopan komission uutta arktista tiedonantoa yllätyksettömyydestä ja konkretian puutteesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komission eilen torstaina julkaisema arktinen tiedonanto ei sisällä maakuntajohtaja Mika Riipin mielestä mitään yllättävää. Arktisen alueen taloudelliset mahdollisuudet kylläkin hänen mukaansa tiedostetaan ja investointitarpeita korostetaan, mutta ilman konkretiaa.

– Tiedonantoa arvioidessa on muistettava, että globaalissa arktisessa politiikassa EU on edelleen sivuraiteilla. Tärkein lähitulevaisuuden painopiste Suomessa tulee olla oman kansallisen arktisen politiikan terävöittämisessä ja Suomen aktiivisessa roolissa paitsi EU:ssa, niin myös kaikilla kansainvälisillä arktisen politiikan foorumeilla, Riipi kirjoittaa blogissaan Lapin liiton verkkosivuilla.

Hänen mukaansa keskeiseen rooliin pitää nostaa Suomen arktisen strategian päivitys, joka on ollut kuluvan talven valmistelussa.

– Kolmisen vuotta vanha strategia luo hyvän pohjan priorisoida, terävöittää ja konkretisoida toimenpiteitä ja samalla nostaa arktisuus ja pohjoisen mahdollisuudet aidosti kansalliseksi politiikan painopisteeksi. Samalla voidaan luoda vahvempaa pohjaa Suomen arktisen neuvoston puheenjohtajuuskauden valmisteluun – kausi on Suomelle tuhannen taalan paikka kansallisten tavoitteiden ajamiselle, Riipi muistuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)