Verkkouutiset

Keskustan Laaninen: velkaantuminen saatava laskuun ensi vaalikaudella

Keskusta haastaa muut puolueet esittämään omat vaihtoehtonsa velkaantumisen kuriin saamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kirjoittaa blogissaan, että julkisen talouden velkaantumisen saaminen laskuun on lähtökohtana tällä viikolla julkistetussa keskustan ehdotuksessa strategiseksi hallitusohjelmaksi.

Hänen mukaansa keskusta esittää, että valtiontalouden alijäämä painetaan ensi vaalikaudella kahteen miljardiin ja kuntatalouden alijäämä noin miljardiin.

– Tähän pääseminen edellyttää käsityksemme mukaan valtion osalta menojen jäädyttämistä ja noin kahden miljardin euron sopeutustoimia. Näillä toimenpiteillä velan osuus kansantuotteesta kääntyisi vaalikauden aikana laskuun. Tulot ja menot saataisiin tasapainoon 2020-luvun alussa eli velaksi eläminen loppuisi kokonaan kahdessa vaalikaudessa, Laaninen toteaa.

Hänen mukaansa keskusta haastaa muita puolueita esittämään oman vaihtoehtonsa velkaantumisen taittamisen aikataulusta ja keinoista.

Puoluesihteerin mukaan vaaleissa on kysymys paljon enemmästä kuin vain leikkauslistojen laatimisesta. Timo Laanisen mukaan keskustan asettamat tavoitteet ovat hyvinvointierojen kapeneminen ja työpaikkojen lisääminen 200 000:lla, sekä talouden saattaminen kahden prosentin kasvu-uralle työntekoa ja yrittäjyyttä vahvistamalla.

Lisäksi keskusta haluaa nostaa Suomen osaamisen ja uusien oppimisympäristöjen kärkimaaksi, julkisen sektorin johtamisen, byrokratian purkamisen, digitalisaation ja kokeilujen mallimaaksi, sekä biotalouden, kiertotalouden ja kestävän kehityksen edelläkävijäksi.

Keskusta on Laanisen mukaan tehnyt 30 ehdotusta konkreettisista kärkihankkeista, joilla tavoitteet saavutetaan.

Timo Laanisen mukaan keskusta aikoo lähiviikkoina tarkentaa tavoitteitaan muun muassa talous- ja verolinjausten osalta ja avata sitä, millä aloilla on potentiaalia uusien työpaikkojen syntymiselle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)