Verkkouutiset

Keskustan Laaninen: Hämmästyttävää, että voitamme hallituskyselyssä kokoomuksen

Timo Laaninen kirjoittaa äänenkannattaja Suomenmaassa, että vain voittamalla vaalit keskusta varmistaa paikkansa seuraavassa hallituksessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Suurin puolue johtaa hallitusneuvotteluja eikä nykyisessä kärkinelikossa ole yhtään niin surkeaa puoluetta, ettei se saisi hallitusta kokoon, keskustan puoluesihteeri Timo Laaninen kirjoittaa Suomenmaassa.

– Karu tosiasia on myös se, että vain suurin puolue voi olla kohtalaisen varma omasta hallituspaikastaan vaalien jälkeen, hän katsoo.

Laaninen viittaa Kunnallisalan kehittämissäätiön viime viikolla julkistamaan mielipidetutkimuksen, jonka mukaan 55 prosenttia suomalaisista oli sitä mieltä, että keskustan tulisi olla hallituksessa. Seuraavaksi suosituimpia hallituspuolueita ovat kokoomus (46 prosenttia) ja SDP (44 prosenttia). Perussuomalaisia toivoi hallitukseen 30 prosenttia suomalaisista.

– Kaikkien puolueiden kannattajat toivoivat tietysti ensi sijassa omaa puoluettaan hallitukseen, mutta sen jälkeen keskusta olikin toiseksi suosituin kumppani sekä kokoomuksen, SDP:n että perussuomalaisten kannattajien keskuudessa, Laaninen kirjoittaa.

– On jopa hämmästyttävää, että voitamme tällaisessa kyselyssä pääministeripuolue kokoomuksen, joka on kylpenyt viime kuukaudet myönteisessä julkisuudessa.

Laanisen mukaan ”on kuitenkin syytä palauttaa mieleen karut tosiasiat”.

– Keskustalla ei ollut asiaa hallitukseen kakkostilalta vuosina 1995 tai 1999 puhumattakaan nelostilalta vuonna 2011. Siksi keskustan pitää nytkin tähdätä ensi kevään vaaleissa vain ja ainoastaan ykköstilalle, puoluesihteeri sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)