Verkkouutiset

Lääkäriliitto: Sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämistä ei saa hajauttaa

Lääkäriliitto edellyttää, että sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämistä ei hajauteta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liiton näkemyksen mukaan sote-palvelujen järjestämisvastuun pitää olla kokonaisuudessaan viidellä sote-alueella. Nykyiset palveluntuottajat kuten kunnat, perusterveydenhuollosta vastaavat kuntayhtymät ja sairaanhoitopiirit jatkavat normaalisti toimintaansa tuottajina.

– Tämä selkiyttää päätöksentekoa, tehostaa toimintaa ja parantaa palveluiden saatavuutta sekä laatua, Lääkäriliitto arvioi.

Liiton mukaan sote-alueet muokkaavat alueensa tuotantoverkoston tehokkaaksi, laadukkaaksi ja saumattomaksi kokonaisuudeksi.

– Näin sote-alueelle muodostuu sosiaalihuollon, perusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon tuottajaorganisaatioita, joilla on ammatillinen johto.

Lääkäriliitto katsoo, että järjestämisratkaisut mahdollistavat terveydenhuollon rahoituksen uudistamisen.

– Tuleville vahvoille sote-alueille voidaan siirtää kustannusvastuu esimerkiksi lääke- ja matkakustannuksista sekä lääkinnällisestä kuntoutuksesta. Näin syntyy organisaatio, jolla on mahdollisuus ohjata järjestelmää kokonaistaloudellisesti.

Liiton mielestä terveydenhuollon uudistuksen eteenpäinviemiseksi on laadittava kansallinen käsikirjoitus tavoitteista, keinoista ja toteutuksesta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)