Verkkouutiset

Lääkäriliitolle kelpasi neuvottelutulos yksimielisesti

Lääkäriliiton hallitus hyväksyi kilpailukykysopimuksen edellyttämän neuvottelutuloksen yksimielisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Lääkäriliiton mukaan palvelussuhteen ehtojen heikentämisen osalta tarjolla oli vain huonoja vaihtoehtoja. KT Kuntatyönantajat tavoitteli alun perin vuosilomien leikkausta ja työajan pidentämistä kokonaisina päivinä. Kaikki pääsopijajärjestöt vastustivat tätä, kuten Lääkäriliittokin. Lopputuloksena oli työajan pidentäminen eri tavoin eri sopimusaloilla.

Lääkäreiden työajan pidennys toteutetaan Lääkärisopimuksen säännöllisten työaikojen yhtenäistämisellä. Kaikkien lääkäriryhmien säännöllinen työaika on 1.2.2017 lukien 38 tuntia 15 minuuttia. Lisäksi arkipyhälyhennys on jatkossa kaikilla lääkäreillä 7 tuntia 15 minuuttia.

Lääkärisopimus on tämän jälkeen ainoa kunta-alan virka- ja työehtosopimus, jossa on käytössä 38 tunnin 15 minuutin työaika viikossa. Valtaosa muusta sote-henkilöstöstä on jatkossa 38 tunnin 45 minuutin pituisessa työajassa.

Lääkäriliitto ja KT Kuntatyönantajat ovat jo aiemmin neuvotelleet sote-uudistukseen liittyen palkkaus- ja työaikajärjestelmien kehittämisestä uusia maakunnallisia sote-työnantajia ajatellen. Kyseinen neuvottelutulos sisältää askelmerkkimuistion tulevaisuuden työaikajärjestelmistä, säännöllisen työajan ja päivystyksen rajanvedosta.

Lääkäriliiton mukaan neuvottelutulos on eri lääkäriryhmiä eri tavoin kohteleva ja siksi haastava hyväksyä.

– Tulevan sote-muutoksen kannalta ratkaisu on kuitenkin merkityksellinen. Suuret työnantajaorganisaatiot, joissa terveyskeskuslääkärit ja sairaalalääkärit työskentelevät osin rinnakkain, olisivat joka tapauksessa pyrkineet työaikojen harmonisointiin, liitto toteaa tiedotteessaan.

Lääkärisopimus koskee kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa toimivien lääkärien, hammaslääkärien ja eläinlääkärien palvelussuhteen ehtoja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)