"Mitä hallitus tekee, jotta syntyvyys saadaan kasvuun"

Aino-Kaisa Pekonen sanoo, että päivähoito-oikeuden heikentäminen jarruttaa lasten hankkimista.

  • LKS 20151121  Varapuheenjohtaja  Aino-Kaisa Pekonen vasemmistoliiton puoluevaltuuston kokouksessa 21. marraskuuta 2015.  Puheenjohtaja Paavo Arhinmäki ilmoitti, että  ei aio enää jatkaa puolueen johdossa. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Aino-Kaisa Pekonen.

    ()

Kansanedustaja Aino-Kaisa Pekonen (vas.) sanoo olevansa huolissaan siitä, että Suomeen syntyi viime vuonna lapsia vähemmän kuin koskaan sitten 1860-luvun nälkävuosien. Hänen mukaansa hallitus pahentaa ongelmaa, kun se rajoittaa päivähoito-oikeutta, heikentää hoidon laatua ja nostaa maksua.

– Pienet kunnat kuihtuvat, kun lapsia ei synny. Mitä hallitus aikoo tehdä parantaakseen työn ja perheen yhteensovittamista syntyvyyden lisäämiseksi? Pekonen kysyi eduskunnan kyselytunnilla.

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk.) ei suostu ottamaan matalaa syntyvyyttä hallituksen kontolle.

– Vakavasta asiasta ei pitäisi yhtään kevyesti lausua, mutta tämä hallitus on varsin vähän syyllinen vuoden 2015 syntyvyyteen.

Hän vastaa Pekoselle, että hallitus yrittää järjestää suomalaisille työtä ja lastenhoitoa sekä hyviä keinoja niiden yhteensovittamiseksi.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.