Verkkouutiset

Tasavallan presidentin Kultaranta-keskustelussa aiheena Venäjä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön ulkopoliittinen keskustelutapahtuma Kultaranta-keskustelut järjestetään jälleen tänä vuonna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Presidentin kesäasunnolle Naantalin Kultarantaan kokoontuu 8.-9. kesäkuuta satakunta ulko- ja turvallisuuspolitiikan tuntijaa ja keskustelijaa. Yksi keskusteluiden kantavista aiheista on Venäjän kehitys.

Ensimmäisen kerran tasavallan presidentti Sauli Niinistö kutsui keskustelutilaisuuden koolle viime kesäkuussa.

Ajatuksen toistuvasti pidettävästä ulkopoliittisesta keskustelutapahtumasta presidentti esitti avatessaan valtiopäivät saman vuoden helmikuussa. Puheessaan hän totesi, että ulkopoliittista keskustelua on syytä ylläpitää ulkopoliittisten selontekojen väliaikanakin, koska maailma muuttuu niitä tiheämpään tahtiin.

Presidentin kanslian mukaan kuluneen vuoden tapahtumat korostavat presidentin toteamusta maailman muutoksen tahdista.

Kultaranta-keskusteluiden tavoitteena on luoda uudenlainen, Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa avoimesti ja kriittisesti pohtiva kansallinen keskustelutapahtuma. Presidentti Niinistön toiveena on tarjota mahdollisuus vuoropuhelulle. Viime kesäkuussa hän sanoi, että ”Suomessa on ollut taipumusta ohipuhumiseen ja totesi, että siitä olisi syytä päästä eteenpäin”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)