Kuntatyönantaja näkee säästöpotentiaalia paikallisessa sopimisessa

KT:n Markku Jalosen mukaan paikallinen sopiminen nousee myös työmarkkinaneuvottelupöytään.

  • LKS 20160128 Kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen oli julkistamassa Kuntatyönantajien vuosittain kunnille ja kuntayhtymille tekemän säästökyselyn tulokset Helsingissä Kuntatalolla torstaina 28. tammikuuta 2016. LEHTIKUVA Antti Aimo-Koivisto

    Markku Jalonen.

    ()

Kuntatyönantajien (KT) työmarkkinajohtaja Markku Jalosen mielestä kriisisopimisen laajempi mahdollistaminen osana paikallisen sopimisen edistämistä antaisi kunnille mahdollisuuksia tehdä säästöjä.

– Tarvittaisiin lisäelementtejä, että voitaisiin turvata työpaikkoja niin, ettei tarvitsisi mennä irtisanomisiin ja lomautuksiin, Jalonen sanoi Kuntatyönantajien säästökyselyn tulosten julkaisemisen yhteydessä järjestetyssä tilaisuudessa torstaina.

Kunta-alalla on jo pitkään tehty paikallisia sopimuksia, joissa esimerkiksi lomarahoista on joustettu ja vastavuoroisesti kunnat ovat sitoutuneet sopimuksessa olemaan irtisanomatta tai lomauttamatta ketään. Usein kuitenkin paikallisen sopimuksen aikaansaaminen kariutuu henkilöstöjärjestöjen vastustukseen.

Kriisisopimisen laajentaminen ja ulottaminen palkkoihin edellyttäisi kuitenkin yhteistä tahtoa ja lakimuutoksia, jotka vahvistaisivat paikallisen sopimisen edellytyksiä ja pelisääntöjä.

Kriisisopiminen on yksi elementti parhaillaan toimivassa paikallisen sopimisen edistämistä pohtivassa työryhmässä. Työryhmässä käsitellään luonnosta laiksi paikallisesta sopimisesta.

Jalosen mukaan paikallinen sopiminen nousee myös työmarkkinaneuvottelupöytään.

Työmarkkinaneuvotteluiden vaikeus on siinä, että samaan aikaan pöydällä on kaikki mahdolliset asiat: palkat, kilpailukykytoimet, paikallisen sopimisen edistäminen ja työelämäkysymykset.

Jalonen muistutti, että kuntien tulevien säästötarpeiden saavuttamiseksi tärkein asia on kuntien tehtävien ja velvoitteiden karsiminen. Ilman lakisääteisten tehtävien vähentämistä riittävien säästöjen aikaansaaminen ei ole mahdollista.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.