Verkkouutiset

KSML: Venevero jo ensi kesänä?

Uuteen hallitusohjelmaan kirjattu venevero olisi teknisesti mahdollista toteuttaa jo ensi kesään mennessä, kertoo Keskisuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Uuteen hallitusohjelmaan on kirjattu, että rekisteröidyille veneille ja moottoriajoneuvoille asetetaan vuotuinen vero, joilla tavoitellaan 50 miljoonan euron lisätuloja valtiolle. Summasta noin 20 miljoonaa euroa aiotaan kasata veneverolla.

Suomessa on tällä hetkellä lähes 200 000 rekisteröityä vesikulkuneuvoa, joista ei tarvitse maksaa veroa. Näitä ovat muun muassa moottoriveneet, purjeveneet ja vesiskootterit.

– Jos kerran tavalliset kansalaiset maksavat veroa mitättömän hintaisista autoista, joita he välttämättömästi tarvitsevat, niin on se silloin paikallaan, että veneistäkin maksetaan pieni vero. Paljon skeptisempi olen moottoriajoneuvojen verotuksen suhteen, sanoo lehdelle hallitusneuvotteluissa mukana ollut eduskunnan ensimmäinen varapuhemies Mauri Pekkarinen (kesk.).

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)