Verkkouutiset

KSML: Vaalirahoitusta pohditaan taas

Oikeusministeriö on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on laatia esityksiä vaali- ja puoluerahoitusjärjestelmän uudistamiseksi, kertoo Keskisuomalainen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työryhmän asiantuntijaksi kutsuttu ministeri Lauri Tarasti ei näe lainsäädännössä suuria muutostarpeita, mutta joissain yksityiskohdissa on korjaamisen varaa.

– Vaalirahoituskohun seurauksena remontoitu järjestelmä on pelannut hämmästyttävän hyvin, Tarasti sanoo lehdelle.

Hän toimi vaali- ja puoluerahoitustoimikunnan puheenjohtajana, kun lainsäädäntöä uudistettiin edellisen kerran vuoden 2008 vaalirahakohun jälkeen.

Pian työnsä aloittavaa parlamentaarista työryhmää johtaa kokoomuksen hallintopäällikkö Timo Elo. Jäseninä on lähinnä puoluesihteereitä.

– Tulemme pohtimaan esimerkiksi sellaista asiaa, että pitääkö vaalimainoksissa kertoa maksajan nimi myös jatkossa. Minusta riittäisi, kun ilmoituksessa näkyy puolueen nimi, logo tai vastaava, Tarasti sanoo.

Vaalirahoitusta käsittelevää väitöskirjaa tekevä keskustan entinen puoluesihteeri Jarmo Korhonen tekisi puolestaan lainsäädäntöön isomman remontin. Hänen mielestä edellinen vaalirahoituslain uudistus epäonnistui täysin.

– Ruskeat kirjekuoret ja käteinen palasivat. Kaikki voidaan naamioida termillä ”oma rahaa”, Korhonen väittää.

Hän edellyttäisi rahankeräyslupaa myös ehdokkaiden tukiyhdistyksiltä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)