Verkkouutiset

Henna Virkkunen Ksml:lle: Paine kesäajasta luopumiseen kasvaa

Paine kesäajasta luopumiseen kasvaa Euroopan parlamentissa, kertoo europarlamentaarikko Henna Virkkunen (kok.) Keskisuomalaisessa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Saksalaiskollegani Herbert Reul on kerännyt meppien nimiä aloitteeseen, jolla halutaan vauhdittaa kesäajasta luopumista, Henna Virkkunen sanoo Keskisuomalaiselle.

Hänen mukaansa mitään läpimurtoa ei kuitenkaan ole tapahtumassa, koska Euroopan komissio ei halua tehdä esitystä, jolla kellojenkääntämisdirektiivistä luovuttaisiin.

Virkkusen mukaan kesäajasta luopumisesta on järjestetty kolmen valiokunnan yhteiskuuleminen. Muutoksesta on myös käyty täysistuntokeskustelu asiasta vastaavan komissaari Violeta Bulcin kanssa Strasbourgissa viime vuonna.

– Lisää painetta tarvittaisiin, että asia etenisi. Jäsenmaiden ja kansalaisten pitäisi myös aktivoitua, jos ovat sitä mieltä, että direktiivistä voisi luopua. EU-parlamentissa ainakin tällä hetkellä me kesäajan kriitikot olemme vähemmistössä, Virkkunen kertoo.

Lue myös: Timo Soini: Kellojen siirtely romukoppaan

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)