Verkkouutiset

”Raskas on Suomelle euroskeptikon kruunu kantaa” – tiedusteluyhtiö kirjoittaa PS:n vaikeuksista

Amerikkalaisartikkeli kertoo perussuomalaisten voivan todistaa, miten valtaan pääsy tuottaa vaikeuksia ja kompromisseja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Stratfor-tiedusteluyhtiön julkaisemassa ”geopoliittisessa päiväkirjassa” kirjoitetaan Euroopan eliitin vastaisten ja euroskeptisten puolueiden noususta. Artikkeli erittelee Euroopan eri puolueita ja antaa erityishuomiota Suomelle.

Artikkeli on kuvitettu valokuvalla, jossa Timo Soini kävelee muiden suomalaisministereiden edellä kadulla. Otsikkona on lähes runollinen For Finland, Heavy Lies the Euroskeptic Crown.

Stratfor toteaa puolueille yhteistä olevan yleinen arvostelu Euroopan unionia ja sitä tukevia perinteisiä puolueita vastaan. Seuraava askel evoluutiossa on pääsy valtaan, mutta ”viimeaikaiset tapahtumat Suomessa osoittavat, että muutos oppositiona toimimisesta valtaan siirtymiseen voi olla kuoppainen”.

”Perussuomalainen puolue luopui mukavasta oppositiopuolueen roolista päästyään valtaan ensi kertaa, ottaen siihen liittyvät riskit. Puoluejohtaja Timo Soinille annettiin vaikutusvaltaiset varapääministerin ja ulkoministerin tehtävät, mutta hän on ollut viime vuoden ajan pettymys puolueelle ja sen äänestäjille”, artikkeli toteaa.

PS:n kannatuksen kerrotaan pudonneen kahdeksaan prosenttiin.

”Tämä on johtanut hankauksiin perussuomalaisissa. Jotkut osastot haastavat Soinin johtajuutta kovimman linjan edustajien vaatiessa paluuta puolueen kansallisille juurille”.

Seuraavaksi euroskeptiset puolueet pääsevät Stratforin mukaan valtaan.

”Siitä tulee niiden toistaiseksi suurin haaste, koska vallassa oleminen avaa oven virheille, vastakkainasetteluille ja kompromisseille, kuten perussuomalaiset voi todistaa. Niiden suosioon johtaneet olosuhteet pysyvät näkyvillä olevaan tulevaisuuteen, mutta kaikki niistä eivät ole valmiita – tai edes halukkaita – varsinaiseen hallitsemiseen”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)