Verkkouutiset

KD: Heikompiosaisiin kohdistuvat leikkaukset ovat kohtuuttomia

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä vaatii hallitukselta budjettiriihessä muutoksia esitykseen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden turvaamiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä toteaa kesäkokouksensa kannanottotiedotteessa, että valtiovarainministeriön budjettiesityksen leikkaukset kohdistuvat erityisen rajusti kaikkein heikoimmassa asemassa oleviin kansalaisryhmiin, ja monet näistä leikkauksista lisäävät kuluja säästöjen sijaan.

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä vaatiikin hallitukselta budjettiriihessä muutoksia esitykseen sosiaalisen oikeudenmukaisuuden turvaamiseksi.

Kristillisdemokraattien mukaan eläkeläisten asumistuen ja lääke- sekä sairausvakuutuskorvausten leikkaukset aiheuttavat toimeentulo-ongelmia monille pienituloisille. Henkilöstövähennykset heikentävät vanhusten saamia palveluja. Leikkaukset lapsiperheiltä, kuten lapsilisien indeksijäädytys, iskevät taloudellisesti haastavimpaan osaan elämänkaarta.

Myös kansalaisjärjestöjen avustustoimet sadoille tuhansille haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille ovat kristillisdemokraattien mukaan uhattuina esitettyjen leikkausten vuoksi. Eduskuntaryhmä muistuttaa, että kehitysyhteistyön kautta voidaan vähentää turvapaikanhakijoiden lähtömaiden ongelmia ja ennaltaehkäistään turvapaikanhakijoiden määrän räjähdysmäistä ja hallitsematonta kasvua.

Kristillisdemokraatit pitävät kuitenkin tärkeänä pyrkimystä tasapainottaa taloutta ja parantaa yritystoiminnan mahdollisuuksia sekä tätä kautta työllisyyttä. Eduskuntaryhmä aikoo esittää myöhemmin oman vaihtoehtobudjettinsa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)