Verkkouutiset

Kovaa kritiikkiä vihreiden budjettiehdotuksille – ”suora nipistys työssä käyviltä suomalaisilta”

Kansanedustajan mukaan vihreiden ehdotukset eivät ole työllisyysnäkökulmasta kaikilta osin johdonmukaisia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustaja Outi Mäkelän mukaan vihreiden budjettiehdotukset jättävät ristiriitaisen kuvan. Esityksissä erityisen hyvää on hänen mielestään vahva tuki perhevapaajärjestelmän uudistamiselle. Työllisyyteen liittyvissä veromuutosehdotuksissa huomiota kiinnittää hänen mielestään kuitenkin etenkin työmatkavähennykseen kohdistuva 58 miljoonan euron leikkaus.

– Kyseessä on suora nipistys työssä käyviltä suomalaisilta. Moni joutuu ajamaan pitkää työmatkaa, kun tulotaso ei suurten keskusten kustannustasolla riitä lähempänä asumiseen. Työn vastaanottamisen kannustimia hieman kauempaakin pitäisi pikemminkin vahvistaa kuin heikentää, Mäkelä sanoo tiedotteessaan.

Hän ihmettelee myös vihreiden ehdotusta osinkoverotuksen kiristämisestä, missä listaamattomien yritysten huojennetun osinkoverotuksen rajaa laskettaisiin. Tätä perustellaan vihreissä resurssien ohjaamisella ”aineellisten ja aineettomien reaali-investointien” edistämiseen.

Mäkelän mukaan esitys osinkoverotuksen kiristämisestä perustuu väärinymmärrykseen, jonka mukaan listaamattomien yritysten maksamat osingot olisivat kevyesti verotettuja.

– Vihreiltä on yleensä totuttu kuulemaan vaatimuksia esitysten mahdollisimman laajasta arvioinnista. Tässä tapauksessa periaate unohtuu, kun huomiotta jää, että osingot maksetaan jo kertaalleen verotetusta tuloksesta. En myöskään ole varma, mitä vihreät tarkoittavat aineettomilla reaali-investoinneilla. On reaali-investointeja ja aineettomia investointeja, mutta nämä ovat aivan eri asioita

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)