LU: Kokoomusedustaja Suomen tilanteesta: "On surullista, jos vaaditaan luova tuho"

Hallituksen on kokoomuksen kansanedustajan mukaan otettava kilpailukykypaketti käyttöön, jos yksikkötyökustannukset eivät alene vähintään viidellä prosentilla.

  • LKS 20151117 Kokoomuksen Jukka Kopra eduskunnan täysistunnossa Helsingissä tiistaina 17. marraskuuta 2015. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Jukka Kopra.

    ()

Kansanedustaja Jukka Kopran (kok.) mukaan Suomen on saatava korjattua kustannustasonsa kilpailukykyisemmäksi ja työelämä sellaiseksi, että maassa kannattaa taas tehdä asioita. Hänen mukaansa etenkään vasemmistossa ei ymmärretä, kuinka vakavassa kriisissä Suomen talous- ja työelämä ovat.

– On surullista, jos vaaditaan luova tuho ennen kuin Suomessa tajutaan, että nyt on tosi kyseessä. On selvästi havaittavissa, että tilannekuva ei ole kaikilla sama, Kopra arvioi Lappeenrannan Uutisille.

Hän uskoo kuitenkin, että työmarkkinajärjestöt saavat sopimuksen tällä kertaa aikaan. Jos tavoitteita ei saavuteta, tulee hallituksen Kopran mukaan ottaa kilpailukykypakettinsa käyttöön.

– Jos sopimusta ei synny, hallitus joutuu ratkaisemaan asian omilla keinoillaan, joista on jo saatu vähän esimakua.

Hän pitää mahdollisena, että yhteiskuntasopimusneuvottelujen epäonnistuessa hallituksen keinot johtaisivat lakkoihin ja työsulkuihin. Kaaoskin on kuitenkin Kopran mukaan parempi vaihtoehto kuin se, ettei mitään tehdä.

– Maailmalla ei haluta maksaa meidän tuotoksistamme. Se pitää korjata.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.