Verkkouutiset

Vasemmistoliiton Kontula puolustaa Hamasin tunneleita – ”Ilman niitä tilanne olisi vielä pahempi”

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula puolustaa terroristijärjestö Hamasin tunneleita. Hänen mukaansa ihmisten arki lepää niiden varassa. Hän pitää myös normaalina, että tunneleiden rakentamiseen on todennäköisesti osallistunut alaikäisiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Vasemmistoliiton kansanedustaja Anna Kontula puolustaa Hamasin rakentamia tunneleita mielipidekirjoituksessaan. Hänen mukaansa Gazan talous on romahtanut vuonna 2007 aloitetun saarron seurauksena ja ihmisten arki lepää pitkälti humanitaarisen avun ja salakuljetuksen varassa. Israel ja Egypti aloittivat saarron Hamasin voitettua parlamenttivaalit Gazassa. Yhdysvallat, EU ja Israel ovat luokitelleet Hamasin terroristijärjestöksi.

Kontulan mukaan saarron kieltämien tuontitavaroiden joukossa on peruselintarvikkeita, lääkkeitä ja rakennustarvikkeita.

”Ajoittain listalle ovat kuuluneet myös esimerkiksi lasten koulutarvikkeet ja lelut. Tunneleiden kautta kulkee myös ihmisiä, kuten ulkomaisia toimittajia ja järjestötyöntekijöitä, jotka eivät alueelle muuten pääsisi Israelin ja Egyptin tiukan rajavalvonnan ja byrokratian vuoksi”, Kontula kirjoittaa.

”Ilman tunneleita tilanne olisi vielä pahempi. Nyt kun suurin osa tunneleista on käyttökelvottomia, saatavuus esimerkiksi lääkkeiden suhteen on entisestään heikentynyt.”

Lapsityövoiman käyttöä tunneleiden rakentamisessa Kontula pitää todennäköisenä. Hänen mukaansa ”Gazassa puolet väestöstä on alle 18-vuotiaita ja lasten osallistuminen töihin samalla tavoin normaalia kuin Suomessa vielä muutama vuosikymmen sitten”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)