Verkkouutiset

Euroopan komission uusi sovellus arvioi automatkan päästöjä

Työkalu "Green Driving Tool" tukee viime viikolla julkistettuja komission ehdotuksia vähähiilisen talouden kehittämiseksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan komissio on julkistanut uuden verkkosovelluksen, jonka avulla voi arvioida automatkan polttoainekustannukset ja hiilidioksidipäästöt.

Viime keskiviikkona hyväksytyssä komission vähäpäästöistä liikkuvuutta koskevassa strategiassa asetetaan tavoitteeksi asteittainen siirtyminen vähäpäästöisiin ja lopulta päästöttömiin ajoneuvoihin. Työkalu ”Green Driving Tool” tukee viime viikolla julkistettuja komission ehdotuksia vähähiilisen talouden kehittämiseksi.

Verkossa vapaasti käytettävissä oleva laskuri arvioi yksittäisen automatkan polttoainekulut ja hiilidioksidipäästöt käyttäen perustana erilaisia muuttujia, kuten autoluokka, moottoriteho, polttoainetyyppi ja ajotapa.

JRC:n toiminnasta vastaavan komissaari Tibor Navracsicsin mukaan sovellus auttaa kuluttajia tekemään parempaan tietoon perustuvia valintoja liikkumisvaihtoehtoja pohtiessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)