Verkkouutiset

Sanni Grahn-Laasonen: Jokaisella lapsella oltava mahdollisuus vähintään yhteen harrastukseen

Liikuntaharrastamisen kustannusten alentamista pohtinut työryhmä ehdottaa, että kunnat, koulut, järjestöt ja seurat tekevät entistä läheisempää yhteistyötä..
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liikuntaharrastamisen kustannusten alentamista selvittäneen työryhmän vetäjä Leena Harkimo luovutti torstaina työryhmänsä raportin opetus- ja kulttuuriministerille Sanni Grahn-Laasoselle (kok.). Työryhmä pitää tärkeänä, että kunnat, koulut, järjestöt ja seurat tekevät entistä läheisempää yhteistyötä ja luovat lapsille monipuolisia harrastusmahdollisuuksia.

– Jokaisella lapsella pitää olla mahdollisuus vähintään yhteen harrastukseen ja liikunnan iloon. Harrastaminen yhdessä muiden lasten kanssa on myös parasta syrjäytymisen ehkäisyä. Tarvitaan uusia toimia, jotta harrastamisen kustannuksia saadaan alennettua, sillä kustannukset ovat vuosien aikana nousseet. Ne ovat monille perheille iso menoerä, toteaa Grahn-Laasonen.

Myös kokoomuksen kansanedustaja ja valtion liikuntaneuvoston varapuheenjohtaja Timo Heinonen pitää liikuntaharrastamisen kustannusten alentamista selvittäneen työryhmän esityksiä erinomaisina.

– Liikuntaharrastuksilla on tärkeä rooli liikunnallisen elämäntavan muodostumisessa. Meidän tulee antaa jokaiselle mahdollisuus liikuntaharrastukseen – kustannusten sitä estämättä, Heinonen huomauttaa tiedotteessaan.

Torstaina julkaistussa työryhmän raportissa tuodaan esille tärkeitä ehdotuksia liikuntaharrastuksen mahdollistamiseksi nykyistä paremmin. Liikuntaharrastamisen kustannusten kohtuullisena pitäminen ei ole kiinni vain yhdestä yksittäisestä syystä, vaan liikuntaharrastusten turvaaminen vaatii raportissa esitetyn mukaisesti toimenpiteitä laajasti eri toimijoilta.

– Esimerkiksi kunnissa liikuntapaikkojen hinnoittelulla voidaan vaikuttaa lasten harrastamisen kustannuksiin merkittävästi, Heinonen toteaa.

Päättäjien tulee hänen mukaansa myös pyrkiä vahvistamaan vapaaehtoistoiminnan edellytyksiä. Vapaaehtoistoimintaan vaikuttavien normien purkamista tulee jatkaa.

Heinonen lupaa, että raportti otetaan käsittelyyn valtion liikuntaneuvostossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)