Verkkouutiset

Kokoomuksen eurovaaliteema on Parempi Eurooppa

Kokoomus piti lauantaina eurovaalistarttinsa, kun vaaleihin on 50 vuorokautta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomusjohtaja Jyrki Katainen kertoi eurovaalikampanjan ilmeen julkistaneessa tiedotustilaisuudessa iltapäivällä, että puolueen eurovaaliteema ja -tunnus on Parempi Eurooppa.

– Se pitää sisällään työn tekemisen. Syntyykö parempi Eurooppa tekemättä? Ei. Syntyykö parempi Eurooppa tekemällä? Syntyy, Jyrki Katainen sanoi.

Jatkotunnuksia ovat esimerkiksi Parempi Eurooppa syntyy työllä, Parempi Eurooppa syntyy rauhalla, ei epävakaisuudella ja Parempi Eurooppa syntyy ongelmia ratkaisemalla. Ehdokkaat voivat myös itse täydentää tunnusta.

Lähtölaukaustilaisuudessa esiteltiin puolueen eurovaaliehdokkaita, joita on nyt 18. Lauantaina uusiksi ehdokkaiksi nimettiin Anne-Mari Virolainen, Jukka Savolainen ja Mari Kaunistola. Yksi ehdokas on määrä nimetä ensi viikolla ja yksi vielä sen jälkeisellä viikolla.

– Kokoomuslainen tavoiteasetelma lähtee siitä, että Suomi on osa Eurooppaa, ja näin ollen meillä on lupa, mahdollisuus ja velvollisuus rakentaa parempaa Eurooppaa. Me käytämme Euroopan integraatiota hyväksemme turvallisuuden rakentamiseen ja lisätäksemme ihmisten vapauksia, Jyrki Katainen totesi.

Hänen mukaansa ”meidän ehdokkaat eivät ole niitä, jotka vain odottavat, että milloin tulee joku herkullinen asia jota voi ruveta vastustamaan”.

Kokoomusjohtajan mukaan usein puhutaan EU-kriittisyydestä, mutta ”jokainen aikuinen ajatteleva ihminen on kriittinen, kaikkea päätöksentekoa kohtaan”.

– Kriittisyys on salasana monelle päätöksenteon vastustamiselle, sitoutumisen puutteelle ja ylipäätään kaiken vastustamiselle. Normaali ajatteleva aikuinen ihminen suhtautuu kriittisesti päätöksentekoon, mutta uskaltaa myös sitoutua paremman Euroopan rakentamiseen.

Katainen totesi, että ”meille kaikille on itsestään selvää, että kun Euroopassa ja Euroopalla menee hyvin, silloin myös Suomella menee hyvin. Ja käänteisesti: kun Euroopalla on vaikeaa, niin ne vaikeudet heijastuvat myös tänne Suomeen. Olemme nähneet tämän hyvin selkeästi viimeisten vuosien aikana”.

Hänen mukaansa tästä syystä EU:n päätöksentekoelimiin tarvitaan ihmisiä, jotka osaavat ja haluavat rakentaa parempaa Eurooppaa.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusen mukaan puolueen kokonaisbudjetti vaaleissa on 500 000 euroa. Mainostoimistoa ei ole palkattu. Tujunen kertoi vaalien tukijalkana olevan ehdokkaat, joita käytetään vahvasti markkinointiviestinnässä: puolueen yleismainonnan lisäksi myös ehdokkaista tehdään mainoksia.

Kokoomuksen tavoite on Tujusen mukaan olla edelleen eurovaaleissa maan suurin puolue ja ”tulemme ottamaan neljä Euroopan Parlamentin paikkaa”.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)