Kokoomuksen valtuuskunta: Suomi tarvitsee myös seuraavan sukupolven viljelijöitä

Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunta antaa tukensa ahdinkoon joutuneille suomalaisille viljelijöille sekä heidän huomiselle traktorimarssille.

  • LKS 20140926  Reijo Elg Nurmijärveltä  traktorikynnön SM-kilpailussa Haltialassa 26. syyskuuta 2014. LEHTIKUVA / MARTTI KAINULAINEN

    Viljelijät aikovat osoittaa mieltä perjantaina.

    ()

Maanviljelijöiden on tarkoitus kokoontua traktoreineen suurmielenosoitukseen Helsingin Senaatintorille perjantaina.

Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan mukaan suomalaiset maatilat ovat vastanneet haasteeseen tehostaa ja laajentaa toimintaansa. Tämän seurauksena tuotannon taso onkin pysynyt Suomessa vahvana maatilojen lukumäärän vähenemisestä huolimatta.

Valtuuskunta huomauttaa, että pitkään jatkunut maatalouden kannattavuuden lasku on ajamassa nyt myös rajusti investoineita maatiloja konkurssiin.

"Tämä ei ole kenenkään etu Suomessa", valtuuskunta toteaa tiedotteessaan.

Suomalaiset haluavat tutkitusti käyttää puhtaita kotimaisia elintarvikkeita. Kokoomuksen maaseutuvaltuuskunnan mielestä on välttämätöntä käynnistää tiivis vuoropuhelu tuottajien, teollisuuden ja kaupan välillä siitä, että viljelijä saa oikeudenmukaisen osuuden ruokaketjun tuotosta.

"Myös valtion ja maaseutuviraston on tehtävä kaikkensa tuottajien tilanteen parantamiseksi. Lisääntyvä byrokratia ja tukimaksatusten viivästyminen hankaloittavat tilannetta", maaseutuvaltuutuskunta toteaa tiedotteessaan.

Suomen pohjoinen sijainti takaa osaltaan elintarvikkeiden puhtauden, kustannusten osalta se tuo kuitenkin maataloudelle vaikeuskerrointa.

"Viljelijäkään ei voi maantieteelle mitään. Akuutissa rahoituskriisissä tarvitaan nyt valtion mukaantuloa estämään elinkelpoisten tilojen kaatumisen pankkien syliin. Nyt tehtävillä päätöksillä on kauaskantoisia seurauksia. Suomi tarvitsee myös seuraavan sukupolven suomalaisia viljelijöitä", valtuuskunta toteaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.