Verkkouutiset

”Tällä menolla metsät häviävät, mutta puupeltoa ja pusikkoa riittää”

Eduskunnan ympäristövaliokunnan kokoomuslaisten jäsenten mukaan METSO-ohjelman toteutumisen turvaaminen vaatii lisäpanostuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen kansanedustajat ja eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsenet Pauli Kiuru, Saara-Sofia Sirén ja Pertti Salolainen vaativat tiedotteessaan METSO-ohjelman rahoituksen turvaamista.

METSO-ohjelma on vapaaehtoisuuteen perustuva metsien suojeluohjelma, jonka tavoitteena on suojella 96 000 hehtaaria vuoteen 2025 mennessä.

– METSO-ohjelman toteutumisen turvaaminen vaatii lisäpanostuksia. Ympäristövaliokunta nosti tämän tärkeimmäksi toimenpiteeksi talousarviolausunnossaan. Panostukset ohjelmaan olisivat verrattain pieniä, mutta merkityksellisiä, sanoo Pauli Kiuru.

METSO:n suojelutavoitteita ei ole kansanedustajien mukaan luotu vain lukuja varten. Ohjelman tavoitteena on pysäyttää metsäisten luontotyyppien ja metsälajien taantuminen sekä vakiinnuttaa luonnon monimuotoisuuden suotuisa kehitys.

– Tällä menolla metsät häviävät, mutta puupeltoa ja pusikkoa riittää. Nyt on viimeinen hetki suojella vanhoja metsiä ennen kuin ylimitoitettu biotalous tuhoaa loputkin. METSO-ohjelmassa on kyse suuresta periaatteellisesta kysymyksestä, Pertti Salolainen toteaa.

Saara-Sofia Sirénin mukaan Suomen suurimmat vahvuudet tulevaisuudessa ovat puhdas luonto, vesi ja ilma.

– Ne eivät säily ennallaan, jos suojeluun ei suhtauduta riittävän vakavasti. METSO-ohjelman ohella on tärkeää huolehtia kasvavan kansallispuistoverkoston tarpeista, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)