Verkkouutiset

Kokoomuksen sote-kolmikko: Aikataulun pidettävä

Kokoomuksen sote-kolmikko, kansanedustajat Sari Sarkomaan, Sari Raassinan ja Sanna Lauslahden mielestä on välttämätöntä, että sote-uudistuksen perusratkaisut saadaan viipymättä pöytään.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Jatkuva soten pyörittely on saatava vihdoin viimein päätökseen ja toimeenpanoon. On vakava riski, että hallituksen aikataulut eivät pidä. Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain on määrä lähteä lausunnoille huhtikuussa ja edelleen keskeiset ratkaisut ovat auki, Sari Sarkomaa, Sari Raassina ja Sanna Lauslahti sanovat tiedotteessaan.

Heidän mukaansa kokoomus on lujasti sitoutunut viemään eduskuntakaudella sote-uudistuksen onnistuneesti perille.

– Hallituksen on nyt keskitettävä kaikki voimavaransa ratkaisujen tekemiseen. On jokaisen suomalaisen etu, että sote-juna etenee onnistuneesti perille, sote-kolmikko sanoo.

Kokoomuskolmikon mielestä ehdottomaksi lähtökohdaksi on otettava se, miten turvataan tasavertaiset ja vaikuttavat sote-palvelut, sekä miten kurotaan kolmen miljardin kestävyysvaje.

– Asiantuntijoiden yksiselitteiset näkemykset sote-uudistuksesta on kuunneltava. Kaikki ratkaisut on tehtävä sote ja palvelut edellä -periaatteella, jossa valtarakennelmien luomisen sijaan keskitytään asiakaslähtöisyyden kehittämiseen, edustajat alleviivaavat.

Kolmikko toteaa, että vastaavan ministerin eikä hallituksen pidä tuoda enää yhtään uutta mallia, ennen kuin on tehty virkamiestyönä perustuslailliset, taloudelliset ja toiminnalliset vaikutukset sekä arviot siitä, miten mallilla voidaan saavuttaa hallitusohjelman tavoitteet tasavertaisista, kustannustehokkaista sekä vaikuttavista palveluista.

Sarkomaa, Raassina ja Lauslahti vaativat, että hallituksen sopima ns. evoluutiopykälä on pidettävä vahvasti mukana, päätyy hallitus mihin malliin tahansa.

– Sote-palveluista järjestämisvastuussa olevia alueita ei tule betonoida tiettyyn määrään, vaan on pidettävä kiinni mahdollisuudesta perustellusti yhdistää alueita toisiinsa. Menettelystä sovittiin nimenomaan siksi, että haluttiin varmistaa, että kantokyvyltään heikot ja alueet, jotka eivät täytä esimerkiksi palvelun järjestämiseen vaadittavia kriteerejä, velvoitettaisiin liittymään toiseen alueeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)