Verkkouutiset

Kokoomus pitää 7 000 poliisia ehdottomana miniminä

Kansanedustaja Mari-Leena Talvitie painotti kokoomuksen ryhmäpuheenvuorossa turvallisuuden kokonaisvaltaista merkitystä, poliisien määrästä huolehtimista sekä ennaltaehkäisevän työn merkitystä sisäiseen turvallisuuteen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Mari-Leena Talvitien mukaan turvallisuus tarkoittaa tunnetta siitä, että jokainen voi elää ilman jatkuvaa huolta tulevaisuudestaan, läheisistään ja heidän turvallisuudestaan.

– Selonteko antaa meille yhteisen tilannekuvan maamme turvallisuusnäkymästä. Yhteinen tilannekuva ja arvio toimintaympäristön muutostarpeista on välttämätön, jotta voimme keskustella, tehdä tarvittavia linjauksia ja päätöksiä – niin valintoja kuin painotuksia, hän sanoi kokoomuksen ryhmäpuheessa eduskunnan keskustelussa sisäisen turvallisuuden selonteosta tiistaina.

Talvitie huomautti, että Suomen turvallisuuden kannalta ulkoisen ja sisäisen turvallisuuden välillä ei enää ole selvää raja-aitaa, eikä sellaista voida vetää.

Hänen mukaansa turvallisuusviranomaistemme resurssit ovat kipurajoilla. Jokaisella turvallisuusviranomaisella on oma keskeinen tehtävänsä ja niiden toimintaedellytykset on turvattava.

– Selonteossa on linjattu, että poliisien määrä vakiinnutetaan noin 7 000 poliisin tasolle tämän vaalikauden aikana. Kokoomus pitää tätä tasoa ehdottomana miniminä, jonka alle ei voida mennä. Poliisien määrän riittävyyttä tulee säännöllisesti arvioida. Myös hallituksen linjaus poliisin koulutusmäärien lisäämisestä on olennaista, sanoi Talvitie.

Niin ikään Talvitien mukaan Rajavartiolaitoksen tilanne on resurssien puolesta haastava ja se on huomioitava.

Hän painotti, että niukentuneet resurssit riittävät oikein kohdennettuina maamme turvallisuuden ylläpitämiseen.

– Joudumme tekemään valintoja, miten resursseja käytetään jatkossa vaikuttavammin. Oikea-aikaisilla, harkituilla valinnoilla turvaamme toimivan palveluorganisaation. Meillä on oltava valmiutta keskustella ja priorisoida, voidaanko joidenkin rikosten selvittämistä painottaa resursoinnissa toisia tärkeämmäksi, sanoi Talvitie.

Talvitien mukaan sisäinen turvallisuus on viranomaistoimintaa paljon laajempi kokonaisuus. Sujuva viranomaisyhteistyö luo pohjan ehkäistä ja ratkoa ongelmia mahdollisimman varhain.

– Turvallisuusviranomaisten rinnalla on muistettava ennaltaehkäisevän työn merkitys. Mitä aikaisemmin pystytään tunnistamaan tekijät, jotka johtavat yhteiskunnan turvallisuutta eri lailla vaarantaviin asioihin, sitä parempi. Sitä vähemmän syntyy myös kustannuksia. On pohdittava, miten saamme hillittyä tai jopa vähennettyä poliisin työmäärän kasvua, hän sanoi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)