Verkkouutiset

Kokoomusnuoret lakkauttaisivat yritystuet ja keventäisivät yhteisöveroa entisestään

Nuorisojärjestön mukaan suomalainen elinkeinopolitiikka tekohengittää vanhoja rakenteita sen sijaan, että se mahdollistaisi uusien elinkeinojen syntymisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kokoomuksen nuorten liitto peräänkuuluttaa rohkeaa ja visionääristä politiikkaa Suomen elinkeinorakenteen uudistamiseksi. Sen mukaan maassa harjoitettu yritystukipolitiikka perustuu epärealistiseen oletukseen siitä, että poliitikot tietäisivät tulevaisuuden menestyvät elinkeinot markkinoita paremmin.

– Digitalisaatio, globaali vapaakauppa ja robotisaatio tulevat johtamaan sellaiseen elinkeinomurrokseen, johon Suomi ei nykyisin eväin ole millään tavalla valmis, sanoo puheenjohtaja Daniel Sazonov tiedotteessa.

Kokoomusnuorten mukaan taloustieteellisten tutkimusten perusteella yritystuilla ei keskimäärin ole positiivista vaikutusta yritysten tai toimialojen tuottavuuteen, vaan vaikutus on pikemminkin negatiivinen. Hallituksen tulisikin liiton mukaan herätä tukemaan oikeudenmukaisella tavalla kaikkia yrityksiä ja elinkeinoja yhdenmukaisesti.

– Paras tapa tähän on keventää kaikkien yritysten verotusta kautta linjan. Entistä alempi yhteisöveroprosentti tekisi Suomesta vielä houkuttelevamman paikan kansainvälisille yrityksille.

Yritystukien poistamisesta hyötyisivät Sazonovin mukaan sellaiset uudet toimijat, joilla olisi jokin uusi tapa toimia markkinoilla. Miljardiluokan yritys- ja maataloustuet ovat hänen mukaansa esimerkki vanhojen elinkeinojen tekohengittämisestä, joka nielee valtavasti verovaroja sekä ylläpitää tehotonta tuotantoa.

– Poliittisessa keskustelussa pienten ääni on kuitenkin jäänyt suurten ja tuettujen yritysten alle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)