Verkkouutiset

SDP:n Anneli Kiljusen mukaan hoitajien määrää vähennetään vaarallisen alhaiseksi

Kansanedustaja Anneli Kiljusen mukaan kukaan ei enää uskalla ikääntyä Suomessa hallituksen tekemien leikkausten jälkeen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kansanedustaja Anneli Kiljusen (sd.) mielestä Juha Sipilän (kesk.) hallituksen tekemät leikkaukset romuttavat vanhuspalvelut.

– Ei riitä, että hallitus vähentää hoitajien määrän vaarallisen alhaiseksi. Myös osaamisvaatimukset romutetaan esimerkiksi heikentämällä geriatrisen osaamisen vaatimuksia, Kiljunen sanoo tiedotteessaan.

Hänen mukaansa vanhuksilta viedään myös oikeus vastuutyöntekijään, jolla aiemmin oli hallussa kokonaiskuva esimerkiksi vanhuksen hoito-ohjelmasta ja lääkemääräyksistä, sekä tuntemus itse ihmisestä.

– Tämä on hulluutta. Tässä otetaan iso harppaus taaksepäin kohti bulkkihoitoa, jossa yksilön tarpeilla ei ole painoarvoa.

Esimerkiksi hallituksen esittämä 0,4 hoitotyöntekijää asiakasta kohden -henkilöstömitoitus tarkoittaisi hänen mukaansa käytännössä sitä, että 14 vanhuksen hoivayksikössä aamu- tai iltavuoroa pyörittäisi jatkossa ainoastaan yksi hoitaja.

– Kaikkien näiden leikkausten jälkeen on pakko kysyä: kuka enää uskaltaa ikääntyä Suomessa? Entä kuka haluaa opiskella hoiva-alalle, jossa työntekijät pistetään työskentelemään näiden epäinhimillisten leikkausten alla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)