Verkkouutiset

Kuntapoliitikko tyrmää kotihoidon uudistuksen – ”Eikö pitänyt nimenomaan karsia kuntien velvoitteita”

Sipoon kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Heikki Vestman tyrmää kotihoidontukeen kaavaillut uudistukset. Hänen mukaansa tukijaksojen kiintiöittäminen isälle ja äidille lisäisi kuntien päivähoidon nettokustannuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sipoon kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja ja kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Heikki Vestman kannustaa hallitusta järkiintymään kotihoidontuen kanssa. Hänen mukaansa kaavaillut uudistukset lisäisivät kuntien päivähoidon nettokustannuksia yli 110 miljoonalla eurolla.

”Eikö hallituksen pitänyt nimenomaan karsia kuntien velvoitteita eikä lisätä menoja”, Vestman ihmettelee.

Vestmanin mukaan kotihoidontuen kiintiöittäminen ei perustu rehelliseen vaikutusten arviointiin, asiantuntijoiden kuulemiseen ja järkevän sääntelyn perusperiaatteisiin. Hän kertoo itse jakaneensa perhevapaat vaimonsa kanssa puoliksi.

”Nykyisin kummallakin vanhemmalla on tasavertaiset mahdollisuudet hoitaa lasta kotona. Me vanhemmat kyllä osaamme tehdä valintoja lastemme ja perheemme parhaaksi, eikä siihen tarvita lainsäätäjää tietämään paremmin.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)