Verkkouutiset

Keskusta haluaa kriminalisoida vierastaistelijat

Ääriliikkeiden toiminnan torjumiseksi sekä kriisien ehkäisemiseksi haetaan keskustapuolueessa keinoja. Sisäistä turvallisuutta halutaan vahvistaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskusta haluaa uudistaa tiedustelulainsäädäntöä parantaakseen viranomaisten toimintaedellytyksiä terrorismin vastaisessa taistelussa. Suomen hallituksen on sen mukaan jatkettava työskentelyä sisäisen turvallisuuden vahvistamiseksi.

”Uudistuksessa on varmistettava perus- ja ihmisoikeuksien suojaaminen. Vierastaistelijaksi lähteminen on kriminalisoitava ja ääriliikkeiden värväämiseen on puututtava”, tiedotteessa kerrotaan.

Euroopan ulkorajojen valvonta on keskustan mukaan varmistettava, jotta Schengen-alueen vapaan liikkuvuuden perusta ei murene. Ranskan turvatakuulausekkeen nojalla tekemään avunpyyntöön on puolueen mukaan vastattava erityisesti viranomaisyhteistyön ja kriisinhallinnan keinoin.

”Suomen on toimittava kestävää rauhaa rakentavan politiikan puolesta maamme pitkäjänteiseen linjaan sopivin keinoin.”

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)