Verkkouutiset

”Keskustan Rehula aloitti huutokaupan leikkauskohteista”

SDP:n varapuheenjohtaja Eero Vainio ihmettelee keskustan talouspolitiikkaa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eero Vainio vastaa kansanedustaja Juha Rehulalle (kesk.), joka hänen mukaansa aloitti huutokaupan leikkauskohteista.

Vainio palauttaa mieliin keskustan puheenjohtaja Juha Sipilän aiemmat puheet.

– Aivan aluksi haluaisin muistuttaa arvon keskustalaisille, että se oli heidän puolueensa puheenjohtaja, joka vaati 8 miljardin lisäsäästöjä, joista osa pitäisi vielä panna toteen jo tänä vuonna. Tästä saneeraja-Sipilän kovasta ”halki, poikki ja pinoon”-linjasta on Rehulan kaipaama oikeudenmukaisuus varmasti kaukana, Vainio sanoo.

Hän muistuttaa, että hallituksen kehyspäätös on viiden puolueen kompromissi, jossa taakan jakoon on kiinnitetty voimakkaasti huomiota. Veroratkaisut kokonaisuudessaan kaventavat tuloeroja.

– On suorastaan pöyristyttävää, että keskusta on kaikista mahdollisista vaihtoehdoista nostanut tikun nokkaan juuri oppivelvollisuuden pidentämisen, jolla estetään nuorten syrjäytymistä. Kun näyttää siltä, että nyky-keskustalle yritysjohtaminen toimii ohjenuorana, niin muistuttaisin, että hyvinvointivaltiota ei voi saneerata kuten yritystä. Sitä pitää uudistaa turvallisesti, Vainio sanoo.

Lue myös: Rehula: Hallituksen luovuttava oppivelvollisuusiän nostamisesta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)