Verkkouutiset

Keskuskauppakamari odottaa tulevien hallituspuolueiden purkavan sääntelyä

Vaalitulos lupaa Suomesta byrokratian purkamisen mallimaata, arvioi Keskuskauppakamari.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskuskauppakamari muistuttaa keskustapuolueen luvanneen vaaliohjelmassaan helpottaa lupakäytäntöjä ja purkaa normeja erityisesti yrittäjyyden ja investointien lupabyrokratian osalta.

Yritykset odottavat ja seuraavat vaalilupausten pitämistä ja hallituksen ryhtymistä pikaisiin toimiin lupabyrokratian purkamiseksi, toteaa Keskuskauppakamarin varatoimitusjohtaja Leena Linnainmaa tiedotteessaan.

Byrokratiapeikkoon olivat kauppakamarin mukaan havahtuneet vaaliohjelmissaan myös kristillisdemokraatit, kokoomus, perussuomalaiset, RKP ja SDP. Näin ollen kauppakamarin mielestä mikään tarjolla olevista hallituskoalitioista ei estä hallitukselta vankkaa sitoutumista ylisääntelyn ja lupabyrokratian purkuun.

– Miljardi-investointien seisoessa lupabyrokratiassa on keskeistä saada hallitusohjelmaan selkeä ja konkreettinen kirjaus yritysten hallinnollisen taakan keventämisestä sekä kaavoitus-, lupa- ja valitusprosessien nopeuttamisesta. Kaavoitus sekä rakennus- ja ympäristölupaprosessit saadaan toimimaan joutuisasti siirtymällä yhden luukun periaatteeseen, asettamalla lupien käsittelylle ja valitusprosesseille määräajat sekä rajaamalla valitusoikeuksia, Linnainmaa esittää.

Hallitusohjelmaan on Linnainmaan mukaan tärkeää saada kirjaus myös Suomen aktivoitumisesta EU-sääntelyn valmistelussa niin, että Suomi torjuu kilpailukykyämme haittaavat ja tarpeetonta sääntelyä lisäävät EU-direktiivit.

– EU:sta tulevan ylisääntelyn torjumisen lisäksi tulevassa hallitusohjelmassa on sanouduttava irti EU-sääntelyn päälle säädettävästä Suomi-lisästä, Linnainmaa sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)