Verkkouutiset

Laura Räty ihmettelee keskustan strategiaa: Ei sanakaan sosiaali- ja terveyspalveluista

Sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty (kok.) ihmettelee, miksi keskustan julkaisemassa strategisessa hallitusohjelmassa ei mainita sanallakaan ihmisten sosiaali- ja terveyspalveluiden uudistamista.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Ihmettelen suuresti, ettei sote-palveluiden uudistaminen ole keskustan keskeinen tavoite. Eikö tämä ole yksi kevään ja tulevan hallituskauden suurimpia kysymyksiä, Laura Räty kysyy.

Juha Sipilän keskiviikkona esittelemä keskustan strateginen hallitusohjelma ei käsittele sanallakaan keskustan linjaa sote-palveluiden järjestämiseksi, tuottamiseksi tai rahoittamiseksi.

Rädyn mukaan kokoomus on ainoana puolueena kertonut avoimesti kantansa sote-palveluiden rahoituksen uudistamiseen, koska se on yksi keskeisimmistä kysymyksistä seuraavalla hallituskaudella.

Hänen mukaansa herää kysymys, eikö keskustalla ole näihin asioihin mitään kantaa vai eivätkö he halua kertoa linjaansa julkisuuteen.

– Sote-palvelut vastaavat yli puolta koko julkisesta taloudesta ja ikääntyvän väestön sekä kasvavan palvelutarpeen aikana niiden uudistaminen on todellinen kansakunnan kohtalonkysymys. On mahdotonta keskustella hyvinvointiyhteiskunnan ja ihmisten arjen tärkeimmistä kysymyksistä, jos gallupjohtaja välttelee koko aihetta, Räty sanoo tiedotteessaan.

Hän toteaa, että keskustan ohjelmassa on heitto 200 000 uudesta työpaikasta ja kauniita puheita yrittäjyyden kannustamisesta.

– Sote-sektorin yrittäjyyden ja työpaikat keskusta näyttää kuitenkin unohtaneen kokonaan. Vaalikeväänä äänestäjillä on oikeus tietää, kannattaako Juha Sipilän Keskusta ihmisten valinnanvapautta ja oikeutta päättää omista palveluistaan, tai palvelutuotannon julkista monopolia vai kilpailua ja monituottajuutta, Räty sanoo.

Lue myös: Juha Sipilä: Suomen tilanteen oikaisemiseksi tarvitaan kymmenen vuotta

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)