Verkkouutiset

Kelan työttömyysturvamenot nousivat viime vuonna ennätyskorkeiksi

Yhä useampi suomalainen sai työttömyysetuutta koko vuoden ajan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kelan maksamien työttömyysetuuksien kokonaissumma jatkaa kasvuaan, käy ilmi Kelan toimintakertomuksesta.

Viime vuonna työttömyysturvaetuuksia maksettiin yhteensä 2,169 miljardia euroa. Summassa on neljä prosenttia nousua edellisvuodesta.

Erityisen huolestuttavaa Kelan tilastoissa on se, että yhä useampi suomalainen sai työttömyysetuutta koko vuoden ajan. Yhteensä etuuksia sai 369 700 henkilöä ja heistä 37 prosenttia sai etuutta vähintään 240 päivältä.

Pitkäkestoisesti työttömyysetuuksien varassa olevien määrä on noussut nopeasti. Vuonna 2010 yli 240 päivää tuen varassa olleita oli vain 26 prosenttia etuudensaajista.

Kelan kokoamasta grafiikasta (jutun alla) käy ilmi, että muissa saajaluokissa ei ole tapahtunut vastaavaa kasvua. Esimerkiksi alle 60 päivää työttömyysetuuden varassa olevien määrä on lähellä 2010 vuoden tasoa, samoin kun 60–119 päivää etuutta saavien määrä.

Tätä pidempään etuuksia saavien määrä on kuitenkin kasvanut huomattavasti.

Esimerkiksi työ- ja elinkeinoministeriö on tasaisesti varoittanut myös Kelan tilastoista näkyvästä ilmiöstä, jossa työttömyysajat pitkittyvät.

Myös valtiovarainministeriön kansliapäällikkö, valtiosihteeri Martti Hetemäki sanoi eilen, että työttömyys on noussut Suomessa 2010-luvulla työttömyyden keston pidentymisen takia. Työttömyyden nousun takana ei Hetemäen mukaan ole se, että työttömyys kohdistuisi yhä useampaan tai että avoimia työpaikkoja olisi aiempaa vähemmän tarjolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)