Verkkouutiset

Kristillisdemokraatit: Julkiset menot kestävälle tasolle

Kansanedustaja Jouko Jääskeläisen mukaan eduskunnan valtiovarainvaliokunnan vaatimus, että julkiset menot on asetettava kestävästi rahoitettavissa olevalle tasolle, on oikea.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kuntien asema on ensi vuonna erityisen vaikea. Laskelmat kertovat puolentoista prosentin keskimääräisestä veronkorotuksen tarpeesta. Uhka suuntautuu eri paikkakuntiin eri tavoin. Sote ei ole ratkaiseva uhkan aiheuttaja, mutta Soten rahoitusmalli on kylläkin valittava niin, ettei kuntahaitari leviä ja hajoa käsiin, sanoi Jouko Jääskeläinen kristillisdemokraattien ryhmäpuheenvuorossa eduskunnan keskustellessa valtion ensi vuoden talousarvioesityksestä maanantaina.

Hänen mukaansa kristillisdemokraattien huolen kohteena ovat yritysten toimintaedellytykset ja kyky työllistää.

– Kannustinloukkuja on poistettava, koulutuksen laatua parannettava ja kuntoutusta tarvitaan aina ennen työkyvyttömyyttä, Jääskeläinen vaati.

Kristillisdemokraattien mukaan nykyinen vaisu ja energiaton mieliala kertoo siitä, että analyysi tilanteesta, tavoitteenasettelu ja työn motivointi eivät ole sopusoinnussa keskenään.

– Kristillisdemokraattien mielestä Suomessa tarvitaan aivan uutta energiaa, joka ei synny vain teollisuusrobottien määrän lisäämisestä, vaan yhteisöllisten arvojen voimakkaasta esille nostamisesta, Jääskeläinen totesi.

– Voimme syyttää taloutemme heikosta kuvasta suurta maailmantalouden taantumakuvaa, mutta emme voi jäädä tämän toteamuksen varaan. On syytä vaatia, että poliittiset ryhmät pian selkeästi piirtävät esille ajatuksensa suomalaisen yrittäjyyden uudesta noususta, hän jatkoi.

– Yrittäjällä on palkansaajaa korkeampi vastuu vakuutus- ja eläkemaksujensa keräämisestä ja maksusta. Arvonlisävero on erityisen haastava yrittäjille, joilla ei ole verotuksessa vähennettäviä hankintoja. Kristillisdemokraattien mielestä on korkea aika helpottaa ensimmäisen työntekijän palkkaamiskynnystä, kustannuksia ja koeajan määräytymistä, kun nyt jo korkeasti koulutetutkin jäävät vaille työpaikkaa, Jääskeläinen painotti.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)