Verkkouutiset

Kristillisdemokraatit muistuttaa Palestiinan tunnustamisesta: Hamas on yhä terroristijärjestö

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä on huolissaan EU:n Lähi-idän politiikasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Euroopan parlamentti äänesti keskiviikkona Palestiinan valtion tunnustamista koskevasta päätöslauselmasta.

Kristillisdemokraattien mielestä Suomen on pidättäydyttävä Palestiinan valtion tunnustamisesta ennen neuvottelujen kautta saatua sopimusta.

Kristillisdemokraatit korostaa, että kansainvälisen oikeuden piiriin kuuluvan Palestiinan valtion tunnustaminen on näiden kahden osapuolen välisen neuvotteluprosessin lopputulos.

– Kuitenkaan Palestiinan valtion tunnustaminen ilman neuvotteluratkaisua ei edistä rauhanneuvottelujen etenemistä, vaan voi pahimmassa tapauksessa antaa palestiinalaishallinnolle syyn olla palaamatta neuvottelupöytään. EU:n tulee aktiivisesti etsiä rauhaa rakentavia puolueettomia tapoja rauhanneuvottelujen edistämiseksi ja turvallisuuden lisäämiseksi alueella. Kristillisdemokraatit katsoo.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä muistuttaa, ettei Palestiina nykyisellään täytä valtion tunnusmerkkejä.

– Sillä ei ole määriteltyjä rajoja eikä sen hallinto ole yhtenäinen. Aluetta tulee kyetä hallinnoimaan luotettavasti ja turvallisuudesta huolehtien sekä turvaten kansalaisten ihmisoikeudet ja keskeisten peruspalvelujen toimivuus.

Niin ikään eduskuntaryhmä toteaa, että hallitusvastuussa oleva Hamas ei ole missään vaiheessa sitoutunut Israelin valtion tunnustamiseen.

– Se vastustaa rauhanomaista ratkaisua palestiinalaiskysymykseen ja järjestön yhä voimassa oleva perussääntö viittaa yksiselitteisesti Israelin valtion tuhoamiseen ja islamilaisen valtion perustamisen.

EU-tuomioistuin linjasi keskiviikkona, että Hamas pitäisi poistaa EU:n terroristijärjestöjen listalta menettelytapasyiden vuoksi. EU-tuomioistuin ei suoraan ota kantaa siihen, onko Hamas terroristijärjestö, mutta toteaa, että se on päätynyt listalle puutteellisten tietojen perusteella.

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä pitää perusteltuna komission harkintaa valittaa päätöksestä.

– On oikein, että järjestön varojen jäädytys pysyy voimassa toistaiseksi. Mitkään merkit eivät tue sitä näkemystä, että Hamas olisi muuttanut väkivaltaan perustuvia toimintatapojaan ja periaatteitaan.

Kristillisdemokraattien mielestä Euroopan unionin ei pidä tavoitella sellaisen uuden valtion syntymistä Lähi-itään, jonka hallinnossa on terrorismin aatteen pohjalta nousevia toimijoita.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)