Verkkouutiset

”Suhtautumista lapsiin kohdistuvaan seksuaaliseen kajoamiseen tiukennettava”

Kansanedustajat Jouko Jääskeläinen (kd.) ja Leena Rauhala (kd.) ovat jättäneet kirjallisen kysymyksen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kysymyksellään Jouko Jääskeläinen ja Leena Rauhala peräävät lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön liittyvän termistön vaihtamista sillä perusteella, että alaikäiseen kohdistunut seksuaalinen rikos on aina törkeä tekotavasta huolimatta.

− Lasta tulisi tämän luonteisessa erittäin vakavassa asiassa pitää lähtökohtaisesti sillä tavalla kykenemättömänä puolustamaan itseään, että lieventäviä näkökohtia on vaikea nähdä, Jääskeläinen toteaa.

Heidän mielestään lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja törkeästä hyväksikäytöstä annetut rangaistukset ovat kuitenkin asian vakavuuteen nähden hyvin maltillisia.

− Lähtökohtaisesti kaikenlainen seksuaalinen kajoaminen lapseen on aina törkeää. Käsitteenä hyväksikäyttö vähentää rikoksen vakavuuden luonnetta, Jääskeläinen ja Rauhala korostavat.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)