Verkkouutiset

Eduskuntaryhmä vaatii toimia ISIS:iä vastaan – ”Suomesta lähteneet vastuuseen teoistaan”

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän mielestä kansainvälisen yhteisön on ryhdyttävä päättäväisiin toimiin, jotta väkivaltaisten ääri-islamilaisten ryhmien voimistuminen saadaan pysäytettyä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Islamilaisen teokraattisen valtion, kalifaatin, perustamiseen pyrkivä ”Islamilainen valtio”- eli ISIS-järjestö on Irakissa ja Syyriassa vainonnut uskonnollisia vähemmistöjä, ryöstänyt, murhannut ja jopa teloittanut ristiinnaulitsemalla. Sen toimia voidaan kutsua kansanmurhaksi ja rikoksiksi ihmisyyttä vastaan, kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä sanoo kesäkokouksensa kannanotossa.

Puolueen mielestä vähin mitä Suomi omalta osaltaan voi tehdä, on lisätä pakolaiskiintiötä Syyriassa ja Irakissa vainottujen auttamiseksi.

Puolueen mukaan ISIS-järjestön toimintaan osallistuu Suomesta arvioiden mukaan noin 40 kansalaista.

– Viranomaisten tulee panostaa toimiin, joilla pyritään ehkäisemään sitä, että Suomesta lähdetään konfliktialueille terroristijärjestön palvelukseen tai muutoin työskennellään terroristien hyväksi. Ihmisoikeusrikkomuksiin osallistuneet taistelijat tulee saada vastuuseen teoistaan, kristillisdemokraatit vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)