Verkkouutiset

Kristillisdemokraatit tyytyväisiä lapsiperheiden verovähennysmalliin

Kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän mielestä syntynyt budjettisopu on taloustilanne huomioon ottaen hyvä viiden puolueen kompromissiratkaisu.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Erityisen tärkeänä kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä pitää panostuksia lapsiin ja nuoriin.

– Vaikka Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä olisi ollut valmis lapsilisäleikkauksen purkuun, on ryhmä tyytyväinen muutoksiin, jotka budjettiriihessä saatiin verotuksen lapsivähennysmalliin. KD:n vaatimuksesta vähennys tuli lapsikohtaiseksi ja siinä huomioidaan myös monilapsiset perheet, eduskuntaryhmä sanoo tiedotteessaan.

Monipuoliset toimet koulupudokkuuden ehkäisemiseksi, kuten lisärahoitus perusopetuksen ryhmäkokojen pienentämiseen, erityisopetukseen ja nuorisotakuun toteuttamisen tehostamiseen, ovat kristillisdemokraattien mielestä myös myönteisiä päätöksiä.

Kristillisdemokraatit toivoivat, että budjetin kokonaissumma olisi ollut pienempi. Budjetin panostukset kuitenkin tukevat työllisyyttä ja pienituloisimpien ostovoimaa sekä lasten ja nuorten hyvinvointia.

– Olen erityisen tyytyväinen siihen, että hallituskumppanimme ymmärsivät poliisitoimen vaikean tilanteen. Vältyimme poliisissa uusilta toimintamenosäästöiltä ja saimme sen sijaan ensi vuodelle kehyspäätökseen nähden 6,5 miljoonan euron lisäyksen, eli poliisin määrärahoihin ei tule mitään leikkauksia ensi vuodelle, toteaa kristillisdemokraattien puheenjohtaja, sisäministeri Päivi Räsänen budjettisovusta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)