Verkkouutiset

KD vaatii jälleen terveydenhuollon henkilökunnalle oikeutta kieltäytyä aborttiin osallistumisesta

Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän mielestä kätilöillä, hoitajilla ja lääkäreillä on oltava oikeus harjoittaa ammattiaan ilman, että heidän olisi pakko suorittaa omantunnon vastaisesti raskaudenkeskeytyksiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Toisin kuin lähes kaikissa muissa Euroopan maissa Suomessa terveydenhuollon henkilökunnalla ei ole lakisääteistä oikeutta kieltäytyä eettisen tai uskonnollisen vakaumuksen perusteella suorittamasta raskaudenkeskeytystä, Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmä sanoo tiedotteessaan.

Puolueen mielestä terveydenhuollon ammattilaisten on voitava hoitaa ammattietiikkansa mukaisesti potilaitaan ilman, että heitä painostettaisiin suorittamaan toimenpiteitä, joiden he vakaasti uskovat vahingoittavan potilaita tai päättävän ihmiselämän.

– Samalla periaatteella lääkäreiden on sallittu toimia omantuntonsa mukaan elämää kunnioittaen muidenkin eettisesti ristiriitaisten toimenpiteiden suhteen kuten eutanasiassa tai kuoleman rangaistuksen täytäntöönpanossa, kristillisdemokraatit vertaa.

– Työntekijät, jotka henkilökohtaisen vakaumuksen perusteella kokevat raskaudenkeskeytyksessä päättävänsä ihmiselämän, tulee vapauttaa raskaudenkeskeytysten suorittamisesta. Tämä ei ole ristiriidassa naisten lakisääteisten oikeuksien kanssa, eikä vaaranna naisten henkeä tai terveyttä kuten esimerkit muista EU-maista osoittavat.

Kristillisdemokraatit katsovat, että myös Suomesta tulee poistaa vakaumukseen perustuva syrjintä terveydenhuollossa ja taata yhtäläiset mahdollisuudet opiskeluun ja ammatinharjoittamiseen myös kätilöille ja gynekologeille.

– Siksi lakiin raskauden keskeytyksestä tulee lisätä uusi pykälä henkilöstön vakaumuksen suojasta, puolue vaatii.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)