Antti Rinne KL:lle: Köyhän miehen Viron veromalli on harkinnan arvoinen

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoo Kauppalehdessä olevansa valmis harkitsemaan Viron kaltaista mallia yritysverotukseen.

  • LKS 20160216  Kansanedustaja  Antti Rinne (SDP) eduskunnan täysistunnossa 16. helmikuuta 2016. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

    Antti Rinne.

    ()

Antti Rinteen mielestä Olli Rehnin (kesk.) esittämä Viron kaltainen yritysveromalli olisi harkinnan arvoinen.

– Olli Rehn on esittänyt "köyhän miehen" Viron mallia, investointivarauksia. Minusta se on harkinnan arvoinen, Rinne toteaa Kauppalehdelle

Rehn kirjoitti tammikuussa blogissaan Suomenmaassa, että nyt olisi aika toteuttaa Viron kannustamana uudistus, jossa yrityksen verotettavasta tulosta voidaan tehdä varaus investointien kasvattamiseksi. Kun varaus rajataan nimenomaan investointeihin, se ei Rehnin mielestä aiheuttaisi yletöntä aukkoa valtiontalouteen. Hänen mukaansa tätä voisi kutsua "köyhän miehen Viron veromalliksi".

Pienet ja keskisuuret yritykset edustavat Rinteen mielestä kotimaista omistajuutta ja sellaista pääomaa, jossa halutaan kehittää suomalaista yhteiskuntaa.

– Sosialidemokratia tunnustaa selkeästi, että me elämme markkinataloudessa ja se on talousjärjestelmä, jossa on järkevä elää. Mutta me haluamme kitkeä markkinatalouden negatiivisia puolia, Rinne toteaa.

Esimerkiksi pörssiyhtiöiden tänä keväänä maksamat ennätysosingot eivät Kauppalehden mukaan saa Rinteeltä ymmärrystä.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.