Verkkouutiset

Katainen: Uudet ministerit valitaan ensi viikolla

Hallituksen kutistumisesta viiteen puolueeseen saattaa olla hyötyä, arvioi pääministeri.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) että hallituspuolueet pohtivat tällä viikolla, kuka korvaa vasemmistoliiton ministerit ja miten tehtävät jatkossa jaetaan.

– Hallitusviisikon kanssa käydään tällä viikolla keskustelua. Uskoisin, jos jotain pitäisi veikata, että ensi viikko on se paikka kun tehtäviä uudelleen jaetaan, Katainen sanoi hetki sitten eduskunnassa.

Vasemmistoliitto päätti tiistai-iltana erota hallituksesta. Vielä on auki, milloin puolueen ministerit Paavo Arhinmäki ja Merja Kyllönen käytännössä jättävät tehtävänsä.

Kataisen mukaan vasemmistoliiton ero tuskin heikentää hallituksen kykyä tehdä päätöksiä.

– Niin kuin eilen näimme: he lähtivät ja me teimme päätökset.

Hän epäilee, että hallituksen kutistumisesta viiteen puolueeseen saattaa olla jopa hyötyä, koska puheenjohtajien kokoukset ”ovat ehkä nopeampia vetää”.

Katainen ei sano, korvataanko eronneet ministerit uusilla ministereillä. Mahdollista on myös, että heidän tehtävänsä jaetaan nykyisten ministerien kesken.

Kataisen mukaan vasemmistoliiton ero alkoi näyttää todennäköiseltä tiistaina, kun puolueiden puheenjohtajien muodostama sekstetti sopi kehysriihessä valtion talouden leikkauksista.

– Vaikutti siltä, että Arhinmäki ei ole sitoutunut päätöksiin. Hän sanoi, ettei suosittele eikä vastusta vaan että eduskuntaryhmä tekee päätöksen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)