Verkkouutiset

Keskustan Kärnä: Lapsilisät pois vanhemmilta, jotka jättävät lapsensa rokottamatta

Mikko Kärnä painottaa, että rokottamaton lapsi ei ole ainoastaan itse vaarassa, vaan vaarantaa myös kaikki muut.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä valmistelee lakialoitetta, jonka mukaan lapsilisän nostamisen edellytyksenä olisi sitoutuminen kansalliseen rokotusohjelmaan sekä säännöllisiin neuvolakäynteihin lapsen kouluikään saakka.

– Vastaava käytäntö on olemassa esimerkiksi Australiassa. On huolestuttavaa, että rokottamattomuus on Suomessa yleistymässä ja meillä on alueita, joilla rokotekattavuus on jopa alle 60 prosenttia, Kärnä toteaa tiedotteessaan.

Mikko Kärnä painottaa, että rokottamaton lapsi ei ole ainoastaan itse vaarassa, vaan vaarantaa myös kaikki muut, koska mikään rokote ei anna sataprosenttista suojaa taudinaiheuttajia vastaan.

– Lapsen rokottamatta jättämistä voi perustellusti verrata pahoinpitelyn tai kuolemantuottamuksen yritykseen. Se on vastuuttomuutta, ei mitään muuta.

Kärnä lisää, että yleinen turvallisuus sekä kansanterveys on erittäin tärkeää ja rokottamattomuus on sille vakava riski.

– Aloitteen toinen osa koskee rikoslain muuttamista siten, että lapsen rokottamattomuudesta voidaan tuomita rangaistus lapsen huoltajille, mikäli lapsi itse tai joku muu kuolee, vammautuu tai sairastuu vakavasti rokottamattomuuden seurauksena.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)