Verkkouutiset

Keskustaehdokas Kärnä myisi Finnairin ja pilkkoisi Finavian

Enontekiön virkavapaalla oleva kunnanjohtaja, keskustan kansanedustajaehdokas Mikko Kärnä esittää, että valtio luopuisi kokonaisuudessaan omistuksestaan Finnairissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Niin ikään Mikko Kärnä pilkkoisi lentoasemia hallinnoivan Finavian siirtämällä lentoasemaverkoston maakuntien omistukseen.

– Finnairin ja Finavian yhteistyö on nykyisellään liian läheistä ja se estää aidon kilpailun syntymistä markkinoille. Molemmat yhtiöt ovat valtion strategisia omistuksia, mutta niitä ei ole kyetty käyttämään koko kansantalouden parhaaksi. Pikemminkin omistukset kurjistavat tilannetta ja omistajaohjaus tuntuu olevan sanalla sanoen haastavaa, sanoo Kärnä tiedotteessaan.

Finnair-kaupasta voitaisiin hänen mukaansa saada noin 250 miljoonaa euroa. Kärnä esittää, että kaupan yhteydessä Lapin lentoasemaverkosto irrotettaisiin Finaviasta ja siirrettäisiin se Lapin maakunnan hallintaan.

Hänen mukaansa valtio voisi pääomittaa syntyvää yhtiötä esimerkiksi 50 miljoonalla eurolla ja sitouttaa sen kehittämään Lapin lentoasemaverkostoja sekä lentoliikennettä tällä summalla.

Kärnän mielestä Suomen lentoliikennejärjestelmä on nyt rakennettava rohkeasti uudelleen ja tulevalla hallituskaudella on panostettava kasvuhakuisiin ratkaisuihin.

– Finnairista luopuminen ja Finavian pilkkominen olisivat tällaisia ratkaisuja, hän visioi.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)