Kansanedustaja haluaa lisää julkisten palveluiden valvontaa

Sosialidemokraattien kansanedustajan mukaan julkisten palvelujen laadunarvioinnista on tehtävä jatkuvaa ja läpinäkyvää.

  • LKS 20140930 / 20140311 - LKS 20131104  LKS 20130517 Ilkka Kantola eduskunnassa ennen SDP:n puoluehallituksen kokousta 17. toukokuuta 2013. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

    Ilkka Kantola.

    ()

Kansanedustaja Ilkka Kantolan (sd.) mukaan paljastuneet vakavat puutteet potilaiden hoidossa Kupittaan psykiatrisella suljetulla osastolla osoittavat, ettei virkavastuu yksin takaa hyvää hoitoa.

– Kupittaan tapaus osoittaa, että virkavastuu ei riitä. Tarvitaan myös johtamistaitoa, riittäviä resursseja ja säännöllistä ja kattavaa valvontaa, Kantola sanoo blogissaan.

Hänen mukaansa luottamus on ollut liian suurta ja kontrollia on ollut liian vähän.

– Kun omavalvonnan lisääminen tuntuu olevan ajan hengen mukainen suunta, on selvää, ettei omavalvonta ainakaan riitä takamaan laitoksiin suljettujen perusoikeuksia.

Perinteinen malli, jossa valvontaa kohdistetaan erityisesti yksityisiin palvelun tuottajiin, tarvitsee Kantolan mielestä rinnalleen aikaisempaa vahvemman otteen julkisten palvelujen valvontaan.

– Julkisten palvelujen laadunarvioinnista on tehtävä jatkuvaa ja läpinäkyvää. Tämä vaatimus nousee perustuslaista.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.