Verkkouutiset

Ilkka Kantola Anne Bernerin saaristoliikenne-esityksestä: Syntyy tilanne, jossa kaikki häviävät

Kansanedustaja Ilkka Kantolan (sd.) kirjalliseen kysymykseen antamassaan vastauksessa liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner (kesk.) ei näe, että saariston yhteysalusliikenteen maksullisuus synnyttäisi uuden yhdenvertaisuusongelman saariston eri asukkaiden välillä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Ilkka Kantolan mukaan vastauksesta käy selväksi, että ministeri Anne Berner aikoo viedä lausuntokierroksella arvostelua kerännyttä kokeiluaan eteenpäin. Ministeri toistaa uskovansa, että hallituksen digitalisaatiokärkihankkeen mukaisesti yhteysalusliikenteen maksullisuus luo mahdollisuuksia kaupallisen kilpailun aloittamiselle.

Kantolan mielestä positiivista ministerin vastauksessa on, että Varsinais-Suomesta muun muassa saaristolaisten ja maakuntaliiton toimesta esitetty huoli ministeriön luonnoksen maksutasosta on osittain kuultu. Vastauksen mukaan on tarkoitus kohtuullistaa paljon yhteysalusta käyttävien maksutaakkaa.

– Käytännössä tämä tarkoittaa saariston vakinaisia asukkaita, joiden elämiselle ja yrittämiselle saaristossa yhteysalusliikenne on elinehto. Saariston elinvoimaisuudelle ja saaristomatkailulle tuhansiin tai jopa kymmeniin tuhansiin nousevat yhteysalusmaksut olisivat olleet kuolonisku, Kantola toteaa.

Oma lukunsa hänen mukaansa on siinä, voiko ministeriön alkuperäisen oletuksen mukaista kaupallista toimintaa syntyä ylipäätään hintatasolla joka pitää saariston vielä elossa?

– Joka tapauksessa kerättävät maksut peittävät vain murto-osan kustannuksista. Olisiko ministerin järkevämpää perua koko esitys? Nyt näyttää syntyvän tilanne, jossa kaikki häviävät. Kaupallinen liikenne saaristossa syntyy jatkossakin sesonkikauden riittävistä markkinoista, Kantola toteaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)