Verkkouutiset

Kansanedustajan mielestä turvapaikanhakijoita tulisi majoittaa telttoihin

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen kritisoi turvapaikanhakijoiden majoituskuluja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Jari Ronkainen toteaa kannanotossaan vastaanottokeskustoiminnan kustannuksien paisuneen aivan liian suuriksi. Hän viittaa muun muassa maahanmuuttoviraston sisäiseen tarkastukseen vastaanottokeskustoiminnasta.

Ronkaisen mukaan viime vuonna asetettiin tavoitteeksi, että vastaanottokeskuksiin majoitettavien kulut laskisivat seuraavina vuosina keskimäärin 35–36 euroon henkilöä kohden vuorokaudessa.

– Maahanmuuttoviraston raportista voi todeta, että tavoitteeksi vuodelle 2015 oli asetettu 37 euroa, edellisen vuoden toteuma oli 46 euroa. Vuoden 2015 toteuman mukaan vastaanottotoiminnan keskimääräinen kustannus oli kuitenkin 66 eur/hlö/vrk, Jari Ronkainen kirjoittaa.

Hän muistuttaa esittäneensä asiasta kirjallisen kysymyksen silloiselle sisäministerille ja nykyiselle valtiovarainministerille Petteri Orpolle (kok.) syyskuussa 2015. Tuolloin Ronkainen ehdotti muun muassa teltta- tai parakkityyppisten majoitusvaihtoehtojen selvittämistä.

”Useissa Euroopan maissa turvapaikanhakijoiden majoitukseen käytetään teltta- ja parakkikyliä. Niiden on todettu olevan nopea ja ennen kaikkea tehokas ratkaisu tilanteessa, jossa turvapaikanhakijoiden määrä on kasvanut merkittävästi eikä soveltuvia tarvittavan isoja tyhjiä tiloja ole tarjolla. Koska vastaavista toimitavasta on jo kokemuksia muualla, niin ne tuskin rikkoisivat kansainvälisiä sopimuksia”, Ronkainen totesi kysymyksessään.

– Parakki- tai telttamajoitusta ei ole toteutettu ja kustannukset ovat yli 78 prosenttia tavoitetta suuremmat! Lisärahoitusta tarvitaan jatkuvasti, sillä budjetoidut varat eivät riitä. Tällaisen julkisen rahan rosvouksen on loputtava, Ronkainen sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)