Ilkka Kanerva uskoo LM:ssä Venäjä-pakotteiden tehoon

Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) uskoo Lännen Median haastattelussa, että pakotteet purevat vielä Venäjään.

  • LKS 20151117 - LKS 20151002  LKS 20150925 - Kokoomuksen Ilkka Kanerva eduskunnan täysistunnossa Helsingissä 25. syyskuuta 2015. LEHTIKUVA / RONI REKOMAA

    Etyjin parlamentaarisen yleiskokouksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.).

    ()

Ilkka Kanervan sanoo muun muassa Turun Sanomien julkaisemassa haastattelussa, ettei pakotteiden teho ole hiipunut, vaan ne tulevat jättämään jälkiä Venäjän talouteen, mitä pitempään ruplan kurssi heikkenee ja raakaöljyn maailmanmarkkinahinnat painuvat alas.

– Totta kai pakotteet tulevat sitä merkittävämmäksi keinoksi, mitä enemmän aikaa kuluu, vaikka tilanne ei ole vielä ratkennut tämänhetkisillä painostustoimenpiteillä, hän sanoo.

Pakotteiden vaikuttavuutta on kyseenalaistettu, sillä Euroopan unionin ja Yhdysvaltain taloustoimilla ei ole saatu vieläkään ratkaistua yli toista vuotta jatkunutta Itä-Ukrainan kriisiä.

Maanantaina ulkoministeri Timo Soini (ps.) kertoi Lännen Medialle, ettei EU aio kuitenkaan luopua pakotteista ennen kuin Ukrainan hallituksen ja Venäjän tukemien separatistien välistä tulitaukoa käsittelevän Minskin sopimuksen tavoitteet on saatu toteutettua. Tällä hetkellä Minskin sopimuksen toteutuminen on osin jopa hankaloitunut.

Kanervan mukaan erityisesti Ukrainan sisäpoliittinen epävakaus vaarantaa yli vuosi sitten tehdyn sopimuksen täytäntöönpanoa. Ukrainan sisäpoliittisen vakauden lisäksi Kanervan mielestä Itä-Ukrainan tilanteen rauhoittuminen vaatii edelleen toimia Venäjältä.

–  Ukrainan sisäiset uudistukset pitäisi saada voimaan. Sen lisäksi separatistien toiminta saada laantumaan niin, että siellä olisi asialliset edellytykset humanitaarisen avun perille saattamisessa, mutta vaikealta se näyttää, hän toteaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.